2011. február 4., péntek

Tonhalas tészta

Ez az étel férjem találmánya a mi családunkban. Ha jól emlékszem, egyszer nagyon nem volt kedvem főzni, fáradtak is voltunk mind a ketten, és különben is. Mindenkinek vannak ilyen napjai, nem kell bemutatnom. Na, de enni kell. Ekkor párom felcsillanó szemmel nekiállt főzni.
Nem ritkaság, nagyon finom ételeket szokott készíteni, viszont abban a lelki állapotban meglepett a dolog. Kíváncsian vártam a végeredményt.

Fogott egy fazekat, vizet forralt benne, majd megfőzött egy jó nagy adag tésztát. Közben párolt mirelit mexikói vegyes zöldséget. Amikor mindezzel elkészült, tonhal konzerveket bontott fel, és ezt az egészet összekeverte.
Valami mennyei finom lett. :)
Érdemes minőségi halkonzervet választani (nem írok márkát, a drágábbikat), viszont olcsóbbal is finom lehet. Só egyáltalán nem szükséges, sem olaj, amennyiben maga a halkonzerv olajos.

Finom, gyors étel, ám kicsiknek csak zöldséget adjunk, halat csak apránként és csak 1 éves kor után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése