2011. január 18., kedd

Nélkülözhetetlen eszközök 2.

Mikro:
Ami nálunk és azt hiszem mindenkinél igazán fontos eszköz, az a mikrohullámú sütő. Igen praktikus, azt hiszem, nem kell ecsetelnem, mi mindenre lehet használni.
Igazából azóta lett a szívem csücske, amióta megszületett Misi fiam, és félévesen elkezdtük a hozzátáplálást.
Nem volt sem időm, sem kedvem a sütővel bíbelődni, hogy minden nap frissen süssek meg két almát, krumplit, répát, amit éppen aznap adtam neki. Nem mellesleg energia és pénzpazarlás lett volna. Tudtam azonban, hogy főzéssel nem lesz igazán jó íze, pont a zamata veszik ki ezeknek a finomságoknak. Meg aztán értékes tápanyagokat öntök ki a mosogatóba a főzővízzel együtt. Persze-persze, kevés vízzel lehet párolni, de nálam mindig odaégett, mert mire érezni kezdtem az illatát, addigra már késő volt. (zsiradékot csak később érdemes bevezetni).
Tehát szerettem volna valami olyan megoldást, ahol az íz is megmarad, mégis megpárolom kicsit, merthogy 1-2 fogacskával még nem igazán tudja a pici elrágcsálni a répát (kisfiamnak már 16 foga van, és még mindig sokat bíbelődik vele). Fontosnak tartottam, hogy az igazi ízeket érezze először, ne a sóét, vagy a különféle ízfokozókét, szinezékekét.
Ekkor vett a párom az egyik hypermarketben mirelit dobozos bébi répát. Valamiért elolvastam a csomagolásán lévő szöveget, ahol egy elkészítési javaslatot találtam. Ez ajánlotta, hogy mikrózható tálban pároljam meg a répácskákat. Egyszerűen belerakom a zöldséget, gyümölcsöt, ici-pici vizet öntök alá, letakarom, majd 600W-on 4-6 percig mikrózom. Nem hittem benne… valami mennyei lett! Az almának megmaradt az íze, mintha sütőben sült volna, a krumplinak úgyszintén.
Szívvel ajánlom bárkinek, fedezze fel, milyen az íze a főtt krumplinak, minden ízesítés nélkül. És olyan omlós lett, hogy kisfiam simán el tudta majszolni az ínyével, de villával sem volt gond szétpasszírozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése